Jahtklubide liit tervitas medalivõitjaid

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahtklubide liidu president Egon Elstein autasustab Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali võitnud kapten Aivar Tuulbergi meeskonda.
Jahtklubide liidu president Egon Elstein autasustab Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali võitnud kapten Aivar Tuulbergi meeskonda. Foto: Aleksandr Abrosimov

Eile pärastlõunal korraldasid Eesti jahtklubide liit (EJL) ning Kalevi ja Pärnu jahtklubi Pirital piduliku vastuvõtu sel suvel rahvusvahelistel tiitlivõistlustel medaleid võitnud sportlastele.

EJLi president Egon Elstein ei olnud tervituskõnes tänuavaldustega kitsi, kiites purjetajaid, kes on sel aastal suurepäraseid tulemusi saavutanud.

"Erakordselt suurt heameelt valmistas meile juuli lõpus Poolast Gdanskist avamerepurjetamise Euroopa meistrivõistluste karikas, millega Eestile omistati aasta parima avamerepurjetamise riigi tiitel," ütles Pärnu jahtklubi ekskommodoor Elstein. "Meie väikesest Eestist osales EMil 14 meeskonda, neist paljud heitlesid medalikohtade eest. Võita suuri purjetamisriike nagu Saksamaa ja Poola on meie rahvaarvu silmas pidades väga võimas."

Medalivõitjatele soovisid jätkuvat pärituult ja purjetamise indu Kalevi jahtklubi kunagine kommodoor Ain Roosma ja Pärnu jahtklubi kommodoor Väino Hallikmägi.

Pärnu jahtklubi lipu all seilavatest meeskondadest autasustati ORC-klassi Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali võitnud Katariina II ja pronksile purjetanud Sugar 2 võistkonda. Hõbedases tiimis purjetasid kapten Aivar Tuulbergi juhtimisel Karl-Hannes Tagu, Peter Šaraškin, Kevin Grass, Henri Lepik, August Luure ja itaallased Lorenzo Bodini ning Duccio Colombi. Pronksmedalivääriliselt seilasid Ott Kikkase võistkonnas Itaalia purjetajad Sandro Montefusco, Paolo Montefusco ja Paolo Bucciarelli ning eestlased Jaan Akermann, Siim Ots, Tormi Jõgi, Siim-Erik Akermann, Tiit Saulep ja Marjaliisa Umb.

Väärib märkimist, et Match Race`i ülemaailmses edetabelis kolmandaks kerkinud tallinlase Mati Sepa võistkonnas sätivad soote Pärnu jahtklubist välja kasvanud Raul Grigorjev ja Janno Hool.

"Tavakohaselt lõpetavad nii jahtklubide liit kui kõik klubid suvehooaja pidulikult hilissügisel, kuid värskete emotsioonide pealt oli vahefiniš purjetajate tunnustamisel igati omal kohal," märkis EJLi president Elstein. "Loodame, et  põnev purjetamishooaeg jätkub kõrgel laineharjal ja toob säravaid tulemusi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles