Pärnusse tuleb maestro Neeme Järvi nimeline pink

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maestro Neeme Järvi tegi täna päeval kontserdimajas enne Pärnu muusikafestivali avakontserti oskestriga proovi.
Maestro Neeme Järvi tegi täna päeval kontserdimajas enne Pärnu muusikafestivali avakontserti oskestriga proovi. Foto: Mailiis Ollino

Laupäeval kell 11 püstitatakse Pärnu Lasteparki Neeme Järvile pühendatud pink.

Linnavalitsus otsustas Pärnu aukodaniku, dirigent Neeme Järvi 80. sünnipäeva tähistada nimelise pingi rajamisega. Järvi-nimeline iste paigaldatakse parki Pärnu muusikafestivali ajal 12. augustil. Pidulikul sündmusel osalevad peale maestro Pärnu meer Romek Kosenkranius ja abilinnapea Jane Mets.

Tänavune muusikafestival on samuti pühendatud dirigendi 80 aasta juubelile ja kestab tänasest 17. augustini. Festival toob suvepealinna ligikaudu 300 muusikut peaaegu 20 riigist, ülejäänute seas virtuoosid Radu Lupu, Christian Lindberg ja Lisa Batiashvili.

Järvi on praeguse muusikamaailma üks armastatumaid dirigente, pidanud peadirigendiametit Eesti paremates muusikakollektiivides ja maailma tipporkestrites. Ta on maailma üks enam plaadistanud dirigente. Oma tööga on Järvi Pärnut kultuurilinnana tutvustanud kogu ilmas.

2000. aastal toimusid Pärnus esimest korda maestro Järvi rahvusvahelised meistrikursused dirigentidele. Need olid osa David Oistrahhi nimelisest muusikafestivalist.

Järvi nimetati Pärnu linna aukodanikuks 2007. aastal.

Maestro tähistas oma 80. sünnipäeva tänavu 7. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles