Vitiliigot põdev mees: Kord ei lastud mind haiguse tõttu isegi klubisse

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesena märkas Andres pigmendita laike silmade ja suu ümbruses. Mõne aja pärast muutusid valgeks ka tema näpuotsad.
Esimesena märkas Andres pigmendita laike silmade ja suu ümbruses. Mõne aja pärast muutusid valgeks ka tema näpuotsad. Foto: Teele Talve

Aastaid tagasi tabas Pärnus elava Andrese (nimi muudetud) enesekindlust tugev löök, kui tal avastati vitiliigo ehk haigus, mille tõttu nahale tekivad valged, pigmendita laigud.

“See võis olla viis–kuus aastat tagasi, kui puhkasime sõpradega Kihnus. Oli päikesepaisteline ilm ja veetsime enamiku ajast õues. Saime kõik tugevalt päikest, aga minule mõjus see eriti rängalt,” meenutas heledapäine Andres, kelle nahk, mis enamasti päikest hästi kannatas, tol korral põletusest punaseks läks. Kui päikesepõletus taandus, jäid Andrese silmalaud ja silmaalune nahk valgeks. Sama juhtus mehe suunurkadega.

Seda nähes pöördus mees arsti juurde, kus tal diagnoositi vitiliigo. Andres tunnistas, et ta polnud enne kõnealusest haigusest kuulnudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles