Rasta vallutas Austria lumelauaga

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelauasaapad jalas, igatseb Ken Põllu juba Austriasse. Rastakaubik ootab, et keegi rooli istuks ja teda mägedesse juhiks.
Lumelauasaapad jalas, igatseb Ken Põllu juba Austriasse. Rastakaubik ootab, et keegi rooli istuks ja teda mägedesse juhiks. Foto: Gertrud Alatare

Oot-oot! Rasta ja lumelaud ei käi ju kokku. Kas rasta ei peaks Jamaical soojas istuma ja reggaemuusikat tegema? Pärnakas Ken Põllu, kes on harrastanud juba 12 aastat lumelauasõitu, armastab stereotüüpe murda. Täpselt nagu tuntud filmi bobikelguvõistkond.

Unistus vallutada Austria tippe tekkis tänu isale. “Kui isa ostis uue tööauto ja kollane kärakas, nagu seda töömeeste seas kutsuti, aia äärde seisma jäi, tundsin selle vastu huvi,” avaldas Põllu. Isa kinkis masina pojale. Kaks aastat oli Põllu koos Reimo Ruubli ja Henri Hollandiga Eestis nii suvel kui talvel laudamise ehk lumelauasõidu klippe filminud. Põllu ristis käraka rastabussiks ja otsustas filmida lühifilmi laudamisest Eestis.

Siis võeti ette Euroopa. “Aasta hiljem juhuste kokkulangemise tulemusena avanes mul erakordne võimalus võtta sõber kaasa ja alustada sõitu Austria poole. Plaan oli elada bussis, natuke tööd teha, sõita lumelauda nii palju kui võimalik ja filmida kõike,” rääkis Põllu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles