Tori tuksub teatri taktis

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatritrupp KaRakTer muutis Tori rahvamaja hetkega lõbusaks kõrtsiks.
Rakvere teatritrupp KaRakTer muutis Tori rahvamaja hetkega lõbusaks kõrtsiks. Foto: Mailiis Ollino

Tori rahvamajas mängib muusika. Antiikkreeklaseks riietunud ajalooline tõde räägib oma lugu. Nalja, naeru ja muusikaga sisenevad lõbusad meremehed ühes kaaslastega. Sekundiga on rahvamaja kõrtsiks muutunud, jooki voolab ja jutuvada ei lakka. Kuni siseneb Kihnu Jõnn.

Et mul Kihnu Jõnni lugemisest juba aastaid möödas on, istun toolil kui nõeltel ja neelan igat lavalt tulnud sõna: mis saab edasi?

Rakvere harrastusnäitlejate truppi KaRakTer mängitud Juhan Smuuli “Kihnu Jõnni” teine vaatus “Vallini kõrtsis” on aga alles teatripeo algus. Eile alanud festival jätkub täna ja hommegi. Etendused toimuvad hommikust õhtuni neljal laval, kohati paralleelselt. “Igal majal on oma perenaine, oma päevajuht, kes seal toimetab ja tutvustab ja saadab rahvast sisse-välja. Eks see väiksele kohale paras proovikivi ole,” rääkis Tori rahvamaja juhataja Argo Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles