Raido Keskküla: Poliitika poeb kogukonnapeole

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Keskküla
Raido Keskküla Foto: PP

Täna toimub Pärnus juba kaheksandat korda tänavafestival Augustiunetus, mille algne mõte oli korraldada mõnus suvelõpu pidupäev eelkõige pärnakatele. Sümpaatne kogukonna ettevõtmine kasvas kohalikust rahvapeost kiiresti suuremaks ja siinset ettevõtmist tullakse uudistama mitmelt poolt Eestist.

Seekord olin aga kergelt hämmeldunud, kui avastasin kavast teemaürituse Augustiarvamus ja linnapeakandidaatide debati. Kas tõesti poeb enne valimisi poliitika uksest ja aknast sisse ning jõuab isegi seni apoliitilist joont hoidnud kohalike peole?

Seejärel mõtisklesin, et kogukonnajuhid ja selleks pürgivad kaaslinlasedki on osa kogukonnast. Kuna samal ajal on Paides täies hoos suur arvamusfestival, kus käib tihe arutelu eri teemadel, kaasa arvatud poliitika, miks ei võiks meiegi omakeskis arutada linna põletavamaid probleeme? Ja kas linnapeakandidaadid annavad meile lubadusi neile lahendus leida? Ja mis kõige huvitavam: kas need lubadused järgnevate aastate jooksul täidetakse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles