Sõudeklubi noored osutusid edukaimaks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudmine.
Sõudmine. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Läinud nädalavahetusel toimusid Pärnus U19 ja U23 vanuseklassi sõudmise Eesti meistrivõistlused, pannes proovile kõik riigi tippklubide koondised. Seitsme kullaga osutus edukaimaks Pärnu sõudeklubi esindus.

Ühtekokku jagati medalikomplektid välja 26 kategoorias. Kuni 13aastased ehk C-vanusegrupi sõudjad läbisid 1000 ja kõik vanemad sportlased 2000 meetrit tähistatud rajal.

Individuaalselt parima au jagunes kuue noorsõudja vahel, kes kõik võitsid kolm kuldmedalit. Jan Karl Oberacker Pärnu sõudeklubist oli edukaim ühepaadil, koos Teet Tuulikuga paarisaeru kahesel ja klubikaaslastega võidukas kaheksapaadilgi. Narva noormees Mihail Kuštein krooniti meistriks A-vanusegrupi ühepaadil, Nikita Gorloviga paarisaeru kahesel ja Narva klubi esindusega paarisaeru neljapaadil. Pärnu sõudekeskuse Kalev neiud Karoliina Turkova, Kaia-Liis Peks, Kristel Gustavson ja Grete Alttoa valitsesid tüdrukute A-klassi suurtel paatidel, nad olid võidukad nii paarisaeru kui roolijata neljapaadil, samuti koduklubi esinduses kaheksapaadil.

Enim meistritiitleid, seitse, kogunes Räämal tegutseva Pärnu sõudeklubi auhinnakappi. Pärnu sõudekeskus Kalev pälvis kuus ja Narva spordikool Energia viis kuldmedalit. Kuldseid auhindu võitsid Tallinna ja Viljandi sõudeklubi (mõlemad kolm) ja SAK Tartu (kaks) esindusedki.

"Eraldi toon välja südilt esinenud Narva klubi, kuna nii edukad pole nad medalitabelis aastaid olnud. Tänavusi võistlusi saatis korralduslik edu, seepärast kiidan nii kohtunikke, tehnilisi korraldajaid kui treenereid," avaldas sõudeliidu peasekretär Robert Väli.

Juba järgmisel nädalavahetusel, 19.–20. augustil toimuvad suvepealinnas täiskasvanute ja veteranide meistrivõistlused, millest võtavad osa maailmameistrivõistlusteks valmistuvad tipudki.

Noorte meistrivõistluste tulemused leiate SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles