Täna kuuleb Pärnus maailma parimat tromboonimängijat

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu noorte sümfooniaorkester.
Euroopa Liidu noorte sümfooniaorkester. Foto: Peter Adamik

Seoses Eesti eesistumisega jõudis eile Pärnusse ja esineb täna õhtul kontserdimajas Pärnu muusikafestivali raames Euroopa Liidu noorte sümfooniaorkester, mille ees soleerib üks maailma parimaid tromboonimängijaid Christian Lindberg.

Kõigi aegade parimaks vaskpuhkpillimängijaks on Lindbergi valinud raadiojaam Classic FM, sama meelt on maestro Paavo Järvi.

Lindberg tegutseb ühtlasi dirigendi ja heliloojana, esitades Pärnus omaloomingut: tromboonikontserdi "Golden Eagle". Teose esmaettekanne toimus kolme aasta eest Taiwanis.

ELi noorte sümfooniaorkestris mängivad eri riikide noored ja koosseis vaheldub. Tänavu teeb kaasa 118 mängijat, neist 23 Hispaaniast ja 13 Suurbritanniast, aga kolm noort Eestistki.

Orkestrisse saavad kandideerida ELis sündinud muusikud vanuses 16–26 aastat. Läbima peab katsed, kus tuleb esitada nii orkestripartiisid kui soolopalu.

Eestit esindavad seekord vioolamängija Merike Heidelberg, flötist Kristin Müürsepp ja fagotimängija Jakob Peäske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles