Balti riikide peaministrid istusid Kihnus külgkorvi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti peaministrite kultuurireisil olijad on jõudnud Kihnu muuseumi ette, esimesena Mare Mätase juhitud külgkorv peaminister Jüri Ratase ja tema abikaasa Karin Ratasega.
Balti peaministrite kultuurireisil olijad on jõudnud Kihnu muuseumi ette, esimesena Mare Mätase juhitud külgkorv peaminister Jüri Ratase ja tema abikaasa Karin Ratasega. Foto: Mailiis Ollino

Kihnlased haarasid laupäeval saart väisanud Balti riikide peaministrid ühes abikaasadega Metsamaa pärimustalu õuemurul tantsuringi, et kõrged külalisedki saaksid osa pärimuskultuurist Liivi lahe suurimal saarel. Legendaarne laululooja Kihnu Virve esitas oma lapselapse Reenaga ülimenuka ja rahva südamesse kinnistunud “Meri on, meri jääb ...”.

Kihnus tantsivad enamasti naised ringis ja kui pillid koos ansambliga Kihnu Poisid hüüdma hakkasid, algasidki “Kalamies”, “Neljäpuari”, “Aissa”, “Kihnumua”. Virve Köstri lapselapse Reena partner sõrmetantsus oli meie valitsusjuht Jüri Ratas, pillimees Juliuse paariline aga peaministri abikaasa Karin Ratas.

Päike lõõskas, higi voolas, äikesetorm oli kaugel ja vahepeal seletas folklooriansambli Kihnumua juhataja Katrin Kumpan, mis tähendus on kihnlastele ühel või teisel tantsul-laulul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles