Pärnakast bussijuht võitis kutsevõistlusel esikoha

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Raid.
Toomas Raid. Foto: Erakogu

Laupäeval kogunesid Kehtnasse Eesti ja Soome kutselised veoki- ja bussijuhid, et selgitada välja oma ameti parimad tundjad. Umbkaudu 40 osalejaga võistlusel saavutas esikoha Pärnust pärit Lux Expressi bussijuht Toomas Raid.

Raidile olid need teised Eesti kutsevõistlused, viimatisel ehk 2015. aastal toimunud kohalikul mõõduvõtul saavutas ta auväärse teise kohta.

“Esimene elamus Eesti kutsevõistluselt ja sealt edasi Soomes Jyväskyläs maailmameistrivõistlustel osalemine andsid palju kasulikke kogemusi, mis ilmselt aitasidki saavutada tänavuse võidu,” selgitas Raid, kes mullu Soomes MMil tõusis 4ndaks.

Lux Expressi bussiliine teenindava Raidi tööpäev algab ja lõpeb tavaliselt Pärnus, kuid ta sõidab nii Tallinna, Tartu, Narva kui Pärnu vahel. Laupäevasel jõuproovil pidaski ta oma kõige tugevamaks küljeks just ülesandeid, mida iga päev täita tuleb.

“Tundsin, et kõige paremini läks just tehnikaosa, mille käigus pidin tegema bussile väljasõidueelse tehnilise ülevaatuse. Selle käigus pidin hindama ära rehvide korrasolu, tulede töö ja muud aspektid, mida iga kord bussisõidu eel kontrollida tuleb,” selgitas Raid, kes selle ülesande eest kogus täispunktid. “Ka täpsussõit platsil läks väga hästi. Rohkem peamurdmist pakkus töö- ja puhkeaega käsitlev viktoriin, kus täispunktide saamiseks pidi küsimused enne vastamist väga hoolikalt läbi lugema.”

Tänavused meistrivõistlused võitnud bussijuht pääseb nagu eelmisel korral rahvusvahelisele MMile, mis korraldatakse järgmisel aastal Belgias ja kuhu iga riik võib saata kolm esindajat.

Mitmest osast koosnevad kutseliste autojuhtide ja bussijuhtide Eesti meistrivõistlused toimusid neljandat korda. Parimad veoki- ja bussijuhid selgusid Kehtna kutsehariduskeskuse juurde rajatud platsil neljas kategoorias: poolhaagisega sadulveok, täishaagisega veok, sooloveok ja buss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles