Septembrist alustab tööd uus metsaregistri infosüsteem

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Peeter Langovits

Alates 11. septembrist alustab tööd uuendatud metsaregistri infosüsteem. Seoses üleminekuga uuele süsteemile suletakse 23. augusti õhtul e-metsateatise teenus ja 11. septembrini ei ole võimalik e-metsateatisi esitada.

"Praegu kasutusel infosüsteem töötati välja üle kümne aasta tagasi ja see on moraalselt vananenud. Uus süsteem on märksa kasutajasõbralikum ja funktsionaalsem, lisandunud on täiesti uusi võimalusi. Oluliselt on parandatud süsteemi turvalisust," selgitas keskkonnaminister Siim Kiisler.

Metsaregistri pidamise eesmärk on koguda ja säilitada andmeid metsa paiknemise, pindala, varu, kasutamise ja seisundi kohta. Registris hoitakse metsainventeerimise, metsateatiste, keskkonnaametnike välitööde, metsauuenduse ja -kaitse ekspertiiside andmeid. Metsaregistri metsaportaal on mõeldud avalikkusele, saamaks Eesti metsade kohta infot. Samuti metsakorraldajatele ja -omanikele riigiga suhtlemiseks ning oma metsaga seotud asjaajamistel silma peal hoidmiseks.

Kui varem asusid metsaregistri avalik veebiteenus, e-metsateatise teenus ja inventeerimisandmete edastamise teenus eraldi, siis nüüd on kõik ühes veebirakenduses. Kogu siiani registrisse talletatud teave kantakse üle uude süsteemi.

Uudsena võetakse kasutusele süsteemisisene volitamine: metsomanikul on võimalik volitada juriidilisi ja füüsilisi isikuid oma andmeid täisulatuses vaatama, alla laadima ja metsateatisi esitama. Metsaportaali saavad uudistada kõik huvilised, kuid teatiste esitamiseks ja oma metsa andmete täisulatuses vaatamiseks ja allalaadimiseks tuleb ennast tuvastada ID-kaardi või mobiil-ID abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles