Pärnusse kogutakse Baltimaade vanimad autod

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud autod, traktorid ja tsiklid, mida võis imetleda mullusel Pärnumaa vanatehnika klubi korraldatud näitusel, on platsis tänavugi.
Paljud autod, traktorid ja tsiklid, mida võis imetleda mullusel Pärnumaa vanatehnika klubi korraldatud näitusel, on platsis tänavugi. Foto: Urmas Luik

Kui kohtate nädalavahetusel Pärnu tänavatel kümneid sõjaeelseid ja veel vanemaid autosid, ei tähenda see, et aeg on tagasi kerinud ja olete sattunud eelmisse sajandissse.

Tegu on Konse motelli õuel Suur-Jõe 44a avatud vanatehnika päevadega, kuhu oodatakse ennesõjaaegseid ja vanemaid autosid Baltimaadest, Soomest ja Ukrainastki.

Näituse üks korraldajaist Raivo Hannus lubas, et alla 45 aasta vanu autosid Konse hoovil nädalavahetusel ei näe, küll aga masinaid, mis valmistatud enne teist ja esimestki ilmasõda.

Peale nende võibb uudistada vanu traktoreid, maamootoreid, tsikleid, 1924. aastast pärinevat viljapeksugarnituuri ja 1884. aastal toodetud kiviveskit, millega jahvatatakse Konse õuel laupäeval viljagi, kui õnnestub leida põld, kus vili külma suve kiuste selleks ajaks küpseks on saanud ja lõigatud.

Kuna tegu on pereüritusega, ei puudu autonäituselt lasteatraktsioonid ega õhtune simman, kus tantsu lüüa.

Päeval pakutakse vaatajaile tsiklite ja traktorite vigursõitu. Uhked läikima löödud vanad autod teevad väljasõidu maakonda ja tiirutavad linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles