Jaanus Männik: POL jäägu, SAPA sündigu!

Jaanus Männik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Männik
Jaanus Männik Foto: Pärnu Postimees

Peagi reformituules kaduv Pärnu maavalitsus ja muutuste ees seisev Pärnumaa omavalitsuste liit (POL) on mujal Eestis samu funktsioone täitvate organisatsioonidega võrreldes olnud konstruktiivsed, tulemuslikud ja demokraatlikud. 12 aastat maakondade elukorraldust Toompealt jälginuna kinnitan, et siinse maavalitsuse ja POLi tegevus vääriks teisteski riigi osades järgimist.

Õnnestumistest toon välja omavalitsuste koolivõrgu põhjaliku uuendamise, keskkonnahariduskeskuse, Lottemaa, Pärnumaa ühistranspordikeskuse, Digitee projekti. Pärnu viimase linnavalitsuse liikmetelt on kostnud arvamus, justkui oleks seda vähe, arutelusid üleliia ja otsustusprotsess vaevaline. Kui võtame võrdluseks linnavolikogu raskused silla asukoha määramisel, ei või selle kriitikaga nõustuda. Linna ei saa juhtida nagu kauplust või suusavabrikut, seesama kehtib maakonna kohta.

Nüüd on juba hilja arutada, kas Pärnumaa sisse tuumik- Pärnumaa rajamine Pärnu linna nime all ja maavalitsuste ennakkaotamine on arukas. Riigivõim on otsused teinud, kohalikud volikogud samuti. Pole pääsu, tuleb säilitada koostöötahe, kaine mõtlemine ja soe süda ääremaadegi vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles