Tervisetõendite nõue vajab ajakohastamist

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst.
Perearst. Foto: Elmo Riig / Sakala

Peagi algab kooliaasta ja sellega seoses jõuab perearsti vastuvõtule kutsekooli õppima minna soovijaid, kes sisseastumiseks vajavad tervisetõendit. Perearstid usuvad aga, et nende pädevuses ei ole eri kutsealade riske hinnata.

Pärnumaa kutsehariduskeskus (PKHK) nõuab sisseastumisel tervishoiuteenust osutavalt isikult õpilaskandidaadi tervisliku seisundi kohta väljastatud tõendit, kui kandidaat on alaealine.

PKHK direktori Riina Müürsepa teatel ei nõua seadus praegu vastavat tõendit täisealistelt, küll peab see PKHKsse astudes olema sõltumata erialast kõigil alaealistel. “Koolid peavad kindlasti toimetama kehtivate õigusaktide alusel. Tõendi väljastamisest ei saa perearstid keelduda, kuid praegu on nad vaidlustanud eelkõige selle, et nende pädevuses pole hinnata, kas isik sobib eriala õppima,” rääkis koolijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles