Vändra maamees tegi Londonis imelise tulemuse

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglane lasi pärast suurepärast odakaart looma välja.
Janek Õiglane lasi pärast suurepärast odakaart looma välja. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Londoni maailmameistrivõistlustel tõi Eesti spordisõpradele vaieldamatult enim rõõmu ja meelerahu 23aastane Vändra noormees Janek Õiglane. Kes oleks enne tiitlivõistlusi arvanud, et rahvuskoondise parima tulemuse tiitlivõistlustel saavutab mees, kelle isiklike rekordite summa oli jõuproovi eel kõigi osavõtjate seas alles 27.?

Lõpuks võitles Õiglane nelja isikliku rekordi toel välja nii kõrge koha kui neljas. 8170 punkti asemel seisab rekordiraamatus nüüd 8371, millega Õiglane kerkis Eesti kõigi aegade kümnevõistluse edetabelis viiendaks. Eesti kümnevõistlejatest on MMil paremini esinenud vaid olümpiavõitja Erki Nool.

Nüüd, kolm päeva pärast tiitlivõistlust pole sangar tehtut ikka oma ajusopis talletanud ja sõnade rittaseadmine võtab aega. “Kui aus olla, ei ole veel kohale jõudnud, millega hakkama sain. Punktisumma on enam-vähem kohale jõudnud, aga see neljas koht on siiani mulle müsteerium,” seletas Õiglane õhinal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles