Rannakioskid võtsid päästeameti noomitust kuulda

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeamet.
Päästeamet. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Lääne päästekeskus kontrollis möödunud kuul mitut Pärnu toidukohta, veendumaks, et tuleõnnetuse puhul on asutused valmis reageerima. Tollal rannakioskites avastatud puudused on päästeameti teatel nüüdseks kõrvaldatud.

Päästekeskus kontrollis juuli lõpul rannas ja kesklinnas kokku 40 toitlustusasutust, olemaks kindel, et kõhutäit pakkuvad kohad on valmis tuleõnnetuse puhul õigesti reageerima ja päästma nii kliendid kui oma vara.

Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo ohutuskontrolli nõunik Jaak Jaanso tõi tol korral murekohana välja rannakioskid, kus töötavad koolilapsed ei teadnud, kuidas tuleõnnetuse korral käituda. Samuti puudusid rannakioskites esmased tulekustutusvahendid.

Olukorra parandamiseks tegid inspektorid müüjatele esmase koolituse visiidi käigus. Tulekustutusvahendite puudumise eest said müügikohad noomituse.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Kristi Kaisi andmeil on rannakioskid nüüd endale hädatarvilikud kustutusvahendid muretsenud. Küll tuleb kioskite omanikel Kaisi sõnutsi arvestada, et järgmisel aastal enam päästeamet töötajatele esmast koolitust ei tee, vaid see olgu tööandjal varem korraldatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles