Ehitajate tee salakaval auk lõhkus autol põhja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ükski liiklusmärk ei teavita autojuhte Pärnus Ehitajate teel Niidu tänava ristmiku lähedal asuvast ohtlikust august.
Ükski liiklusmärk ei teavita autojuhte Pärnus Ehitajate teel Niidu tänava ristmiku lähedal asuvast ohtlikust august. Foto: Ants Liigus

Pärnus Ehitajate teel, mille teravkeeled määramatuks ajaks pooleli jäänud remondi tõttu Ehitamata teeks on ristinud, varitseb liiklejaid Niidu tänava ristmiku lähedal salakaval lohk, millest madalama autoga läbi sõites võib sõiduki lõhkuda.

Nii juhtuski kolmapäeva pärastlõunal Sandril, kes Papiniidu silla poolt Tallinna maantee suunas kulgedes lohust läbi sõites oma auto karteripõhja purustas ja tee äärde jalameheks jäi. Et kiirus oli väike ja sõiduriistaks Volvo, mis pole madalate killast, oli noormehe imestus juhtunu üle suur.

Ohtlik väikesel kiirusel

„Kiirus ei olnud suur, 30 kilomeetrit tunnis nagu lubatud,“ kirjeldas Sander, kes enda sõnutsi sõidab Ehitajate teed iga päev. „Lohku märgates pidurdasin hoo veel väiksemaks.“

Pidurdamine saigi noormehe arvates saatuslikuks, sest hoo järsul vähenemisel kaldus auto nina pisut allapoole ja nii ilmselt karteri põhi asfaldiga kokku puutuski.

Sandri jutu järgi kuulis ta küll väikest kolksatust, kuid esimese hooga ei saanud aru, et asi on tõsine. Mootoriruumi õlitaset näitav indikaatorilamp ei andnud vigastusest kohe märku, vaid hakkas põlema alles mõnekümne meetri pärast, kui sõiduk oli jätnud asfaldile juba pika õlijälje.

Kui suure kahjustuse karteripõhja vigastamine tekitas, ei osanud Sander veel öelda.

Sündmuskohal fikseerisid politseiametnikud tee ebatasasuse.

Pärnu Postimehe fotograaf rääkis, et kümmekonna minuti jooksul, mil ta teele tekkinud konarust pildile püüdis, kraapis bumper’i ek kaitserauaga selle lohu serva vähemalt kolm autot.

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu sõnutsi peaks kahju kannatanu esitama nüüd maanteeametile vabas vormis kahjunõude. „Loomulikult kontrollib maanteeamet juhtunu asjaolusid ja teeb ilmselt järelepärimise ka politseile, mis peaks olema õnnetuse asjaolud fikseerinud,“ lisas ta.

Kasesalu möönis, et kohas, kus Sander kolmapäeval oma auto lõhkus, on teekate halvas seisus ja augulappimisest seal ei piisa. Pressiesindaja lubas, et lähipäevadel sõlmitakse uus Ehitajate tee hooldeleping, mille raames remonditakse muret tekitavad kohad.

Hüvitatakse osa nõudeid

Maanteeameti pressiesindaja ütlust mööda on Ehitajate tee üldiselt rahuldavas korras ja lubatud kiirusel ehk 50 ja 30 kilomeetrit tunnis sõites ei tohiks liiklejatel probleeme tekkida.

„Probleemsemad on aga tulevaste tunnelite juures olevad pöörangud ja vanade kommunikatsioonitorude kohal vajunud kohad, mis vajavad veidi korralikumat remonti,“ märkis Kasesalu. „Samal ajal on need kohad hoiatavate märkidega tähistatud.“

Maanteeamet on Ehitajate teel lõhutud autode tõttu seni saanud kaks kahjuhüvitusnõuet, mis mõlemad on rahuldatud.

Pärnu linnavalitsusele on tänavaaukudes autolõhkumise kohta tänavu laekunud 11 kahjunõuet, millest neli on rahuldatud. Osa avaldustest on veel menetluses.

Linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo märkis, et sellistest nõuetest kõiki ei rahuldata, sest asjaolude uurimisel on selgunud, et väidetavad kahjukannatajad pole pidanud kinni kõigist liiklusreegleist või on andnud õnnetuse kohta valeinfot.

Kaks nädalat tagasi lõhkus AS Mulgi Reiside liinibuss Pärnus Rohelisel tänaval üle kaevuluugi sõites bensiinipaagi. Kahju hüvitamise läbirääkimised kaevu omaniku AS Pärnu Veega on pooleli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles