Koolide järelevalvet hakkab maavalitsuste asemel tegema ministeerium

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Seoses maavalitsuste tegevuse lõpetamisega korraldab algavast õppeaastast haridusasutuste järelevalvet haridus- ja teadusministeerium. Kõikidele koolidele, omavalitsustele ja erakooliomanikele on antud teada, kellelt Eesti eri piirkondades järelevalveprobleemide puhul abi saab.

Riigi neljas piirkonnas asuvad 1. septembrist tööle eksperdid, kes korraldavad järelevalvet, nõustavad ja teavitavad õppeasutusi ja nende pidajaid, lapsevanemaid ja omavalitsusi, vastavad lasteaedade, koolide ja kodanike küsimustele ja lahendavad kaebusi.

Lääne piirkonna ehk Pärnu-, Saare- ja Viljandimaa eksperdina asub tööle Pille Vaiksaar.

Õppeasutuste järele valvasid varem nii maavalitsuste kui ministeeriumi ametnikud. 1. septembrist koondub valve ühtse juhtimise alla. Ministeeriumi eesmärk on tagada, et ümberkorralduse tõttu ei esineks järelevalves häireid ja kõik pooled oleksid teadlikud, kes nende piirkonnas ministeeriumi kontaktisik on.

"Meilt on murelikult küsitud, kas võrreldes varasemaga, kui igas maavalitsuses oli kohapeal järelevalvega seotud inimene, suudetakse juhtumitele edaspidi niisama operatiivselt reageerida," ütles ministeeriumi välishindamisosakonna juhataja Kristin Hollo. "Tegelikult lubab uus töökorraldus teostada meil järelevalvet veel tõhusamalt, sest näeme selgelt kogu riiki hõlmavat pilti ja oskame suunata koolidesse konkreetse juhtumi puhul sobiva pädevusega eksperte."

Hollo lisas, et järgmise poole aasta jooksul, kui tegelik töömaht selgub, hinnatakse töö tulemuslikkust ja vajadusel võetakse inimesi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles