Mai tänaval autolt löögi saanud laps sai raskelt viga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal sai Pärnus Mai tänaval laps autolt löögi.

Täna 10.43 sai häirekeskus väljakutse Mai tänava kooli juurde, kus vöötrajal tõukerattal teed ületanud laps oli saanud löögi sõiduautolt Nissan.

Eakas mees, kelle autolt laps löögi sai, sõnas Pärnu Postimehele, et see oli õnnetu juhus. "Ma olin Laine tänaval tegemas Mai tänavale parempööret," selgitas sõidukijuht, et vaatas nii vasakule kui paremale ja alustas siis sõitu. "Ta tuli tõukerattaga," meenutas ta, nentides, et kõik juhtus ülikiiresti ja ta ei taibanudki kohe pidurit vajutada. "Mul on südamest kahju," lausus autojuht. Käsi südamel, lausus ta, et varem pole ta liiklusõnnetusse sattunud. "Ma loodan väga, et laps saab terveks."

Lääne prefektuuri pressiesindaja Andra Jundas ütles, et esmastel andmetel sõitis kiivrita poiss ülekäigurajal tõukerattaga, kui 82aastane sõiduautojuht ei jõudnud küllalt kiiresti reageerida ja sõitis lapsele otsa. "Poiss sai õnnetuses raskelt viga ja ta toimetati haiglasse," märkis Jundas. Ta lisas, et roolis olnud mees oli kaine ja juhtimisõigusega. Juhtunu asjaolud selgitab välja menetlus.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti Eda Amuri teatel oli löögi saanud poisil luumurd ja ta viidi operatsioonile.

Viis õnnetust ülekäiguradadel

Lääne prefektuuri andmete järgi on Pärnus tänavu 1. jaanuarist kuni 31. juulini ülekäiguradadel juhtunud viis liiklusõnnetust, mis peamiselt olid tingitud sellest, et sõiduautojuht pole olnud küllalt tähelepanelik.

"Politsei kutsub sõidukijuhte üles valvsust säilitama ja ülekäiguradade läheduses olema eriti tähelepanelik. Ka jalakäijatele ja tõukerattaga sõitjatele paneme südamele enne teeületust veenduda, et lähenev sõiduk on neid märganud ja hoo maha võtnud," toonitas Jundas. Tõukerattaga tuleb liikuda jalakäija kiirusega ega tohi jalakäijat takistada, ratturil on soovituslik kanda kiivrit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles