Pärnu korteritehingute arv kasvab jõudsalt

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Domus Kinnisvara maakler Rasmus Tõkke näitab Karja tänaval korterit. Hiljuti sai korter müüdud soomlasele.
Domus Kinnisvara maakler Rasmus Tõkke näitab Karja tänaval korterit. Hiljuti sai korter müüdud soomlasele. Foto: Urmas Luik

Pärnus võib täheldada korteritehingute hulga märgatavat kasvu. Kortereid soetavad eelkõige noored leibkonnad ja pensionärid, kes kolivad maamajadest linna. Elavaim korteriäri käib Ülejõe linnaosas.

Arco Vara kinnisvaraturu juuli ülevaate järgi tehti Pärnu linnas 85 korteritehingut ehk eelmise aasta juuliga võrreldes vahetas omanikku 27 korterit ehk 47 protsenti rohkem. Tehingute mediaanhinnaks kujunes 1019 eurot ruutmeeter ehk möödunud aasta juuliga on hind 4,8 protsenti kerkinud.

“Pärnu kinnisvaraturul teeme järjest rohkem tehinguid uute ja kuni kümme aastat vanade korteritega ja see kergitab tublisti müüdud korterite keskmist ruutmeetrihinda,” sõnas Domus Kinnisvara maakler Rasmus Tõkke. Aasta algusest on Pärnu linnas tehingute arv enim kasvanud Ülejõe linnaosas (+28%), kus ühtlasi on olnud kiireim mediaanhinna aastane tõus (+26%). Kesklinnas on tehinguaktiivsuse kasv püsinud 18 protsendi ligi, mida on saatnud 17protsendine mediaanhinna kasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles