Valimisliidu Uus Koduvald esinumber on Lauri Luur

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Luur
Lauri Luur Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Valimisliit Uus Koduvald ühendab Sauga, Sindi, Are ja Tori piirkonna kogenud vallajuhte kohalike omavalitsuste volikogude valimistega moodustuvas Tori vallas. Täna hommikul esitas valimisliit Tori valla valimiskomisjonile taotluse liit registreerida.

Uue Koduvalla esinumber on Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) juhatuse ja Are vallavolikogu esimees Lauri Luur. 

"Ajalooliselt on suurem osa tekkivast Tori vallast kuulunud ühte kihelkonda. Meie eesmärk ongi kujundada liituvatest Sauga, Sindi, Are ja Tori piirkonnast toimiv ja majanduslikult heal järjel omavalitsus," põhjendas Luur valimisliidu moodustamist.

Luuri sõnade kohaselt on uue omavalitsuse tomima hakkamiseks olemas kõik eeldused: üle 11 000 elaniku, piirkonda läbiv maantee Via Baltica, kavandatav kiirraudtee Rail Baltic ja Pärnu lennuväli. 

Valimisliidu juht kinnitas, et soov on kujundada hästi toimiv omavalitsus ja seepärast peab Pärnuga liituda soovivatel Sauga valla küladel olema selline võimalus. 

"Tahame moodustada sisevastuoludeta tugeva omavalitsuse. Kui Pärnu piiri äärsete Tammiste, Eametsa, Nurme ja muude külade elanikud tunnevad ennast pigem linna kuuluvana, peab neile sellise võimaluse andma," rääkis  Luur edastatud pressiteatele tuginenes.

Sauga valla külade vaidluse tulemusena lahkus Uue Koduvalla moodustamise laua tagant mitu Tori vallavolikogu liiget, nende hulgas volikogu esimees Kalev Kiisk.

Valimisliitu Uus Koduvald kuuluvad Luuri kõrval näiteks Are vallavanem Signe Rõngas, Are vallavolikogu liikmed Enn Kuslap, kes ühtlasi on OÜ Karjamõisa juhataja, ja Are kooli õpetaja Leelo Lusik, Sauga vallavolikogu liikmed ettevõtja Priit Ruut ja Tartu ülikooli Pärnu kolledži uurimiskeskuse juhataja Kandela Õun, Sindi linnavolikogu liikmed töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Mets ja kaubandus-tööstuskoja Pärnu esinduse juhataja Toomas Kuuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles