Vutinaistel ootavad ees rasked meistrite liiga mängud

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PJK naiskond.
PJK naiskond. Foto: Madis Sinivee/

Tuleval nädalal, 22.–28. augustini näeb esimest korda Eestis naiste meistrite liiga alagrupimänge, kui Pärnu jalgpalliklubi võõrustab Läti, Hollandi ja Belgia meistrit.

Eestit väisavad augusti lõpus Standard de Liege’i naiskond, kes pärnakate vastaseks loositi esimesest tugevusgrupist; Amsterdami Ajax, kes kuulus teise gruppi; ja Riia jalgpallikool, kes asetatud tasemelt madalaimasse rühma. Eesti meister oli loosimisel kolmandas rühmas.

Igast valikgrupist pääseb edasi parim naiskond ja peale nende kümne grupi peale parim teise koha saavutanud klubi.

Standard de Liege’i naiskond on mitmekordne Belgia meister, olles selle tiitli võitnud 20 korda. Aastatel 2012–2015 mängiti Belgia ja Hollandi klubide ühisliigas, kus kahel korral saadi üldarvestuses teine koht ja pälviti parima Belgia klubi tiitel. 2015. aastal tuli liigavõitki. Belgia klubi tippsaavutus meistrite liigas on nagu Pärnul seni 32 parema naiskonna hulka jõudmine.

Amsterdami Ajax on valitsev Hollandi meister ja karikavõitja. Naiskonda kuulub mitu mängijat, kes juuli lõpus krooniti Hollandi esindusega Euroopa meistriks: kaitsjad Liza van der Most ja Stephanie van der Gragt, poolkaitsjad Desiree van Lunteren ja Kelly Zeeman ja ründaja Sisca Folkertsma. Ajaxile on see debüüt meistrite liiga alagrupiturniiril.

Riia jalgpallikool pole Pärnule võõras vastane. Samamoodi Eesti klubiga on Riia naiskond oma riigi meister ja püsinud sel hooajal võitmatuna. Naiskonnad on omavahel mänginud rahvusvahelistel turniiridel, kus võidurõõmu on saanud maitsta mõlemad. Viimati mindi vastamisi Leedus Amber Cupil, kus Pärnul tuli tunnistada vastaste paremust. Septembris kohtutakse Lätis Balti liiga raames. Riia naiskonna laeks meistrite liigas on seni jäänud pääs alagrupiturniirile.

Turniiri ajakava

22. august:

kell 12 AFC Ajax - Riia jalgpallikool (Pärnu Rannastaadion),

kell 20 R. Standard de Liege - Pärnu jalgpalliklubi (Rannastaadion).

25. august:

kell 12 R. Standard de Liege - Riia jalgpallikool (Rannastaadion),

kell 18 Pärnu jalgpalliklubi - AFC Ajax (Rannastaadion).

28. august:

kell 18 Riia jalgpallikool - Pärnu jalgpalliklubi (Rannastaadion),

kell 18 AFC Ajax - R. Standard de Liege (Vändra staadion).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles