Juhtkiri: Põnevust jagub

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kohalike omavalitsuste valimisteni on jäänud 58 päeva ja kandidaatide registreerimine algas paari päeva eest. Asi läheb ametlikuks. Üleriigilised poliitikahuvilised on esitanud küsimusi, mida siis inimesed kohalike omavalitsuste valimisel üldse valivad. Lasteaiad-koolid hoitakse ju avatuna, arengukavadega tegeldakse niikuinii. Kardetakse, et igavaks ja tuimaks jääb see valimiste aeg. Riigikogu valimistest võiks miskit põnevat oodata, aga kohalikest ...

Ehk Tallinnast vaadates nii ongi, kuid kui sealsest tornist kiiker veidi teravamaks keerata, jagub vähemalt Pärnumaa puhul põnevust küll.

Üks neist Sauga valla külade lahkumissoov, mis seni selge lahenduseta jäänud.

Suvesooja mõjul jahtunud poleemikale Sauga valla külade soovist minna üle Pärnu linna rüppe anti taas hagu.

Eilehommikune uudis, et Tori vallas läheb valimistele Lauri Luuri juhtimisel liit Uus Koduvald, peitis endas intriigi. Suvesooja mõjul jahtunud poleemikale Sauga valla külade soovist minna üle Pärnu linna rüppe anti taas hagu. Nimelt sisaldas meediale saadetud pressiteade Luuri lauset “Tahame moodustada sisevastuoludeta tugeva omavalitsuse. Kui Pärnu piiri äärsete Tammiste, Eametsa, Nurme ja teiste külade elanikud tunnevad end pigem linna kuuluvana, peab neile selle võimaluse andma”. Vastse valimisliidu juht lisas, et Sauga valla külade vaidluse tulemusena lahkus valimisliidu moodustamise laua tagant mitu praeguse Tori vallavolikogu liiget, sealhulgas Kalev Kiisk ja Mart Ruumet.

Selgelt visati sellega ajakirjanikele kont järada. Mida siis laua tagant lahkujad teevad? Kui tulised need arutelud olid? Kas uksed paukusid? Arvestades külade hiljutist emotsionaalset arutelu, võib ennustada, et sellest kujuneb üks Tori valla peateemadest.

Valija vaatevinklist tundub olukord isegi positiivne: leidub midagi, mis kandidaadid selgelt kahte leeri lööb. Nii saab lihtsamini 15. oktoobril kasti ees seistes otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles