Uppumissurmade arv on kasvanud

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uppumissurmade arv on kasvanud. Pilt on illustratiivne.
Uppumissurmade arv on kasvanud. Pilt on illustratiivne. Foto: Madis Sinivee/

Päästeameti kommunikatsiooninõuniku teatel on kaua oodatud suvesoe hüppeliselt kasvatanud uppumissurmade arvu: kui juunis ja juulis uppus mõlemal kuul viis inimest, siis 17. augusti seisuga on sel kuul vesi nõudnud juba üheksa inimelu. Võrdluseks: mullu uppus kolmel suvekuul kokku kümme isikut.

"Ainuüksi viimase ööpäeva jooksul teatati kolmest uppunust. Eile hommikul leiti Kohtla-Järvel välibasseinist uppunud mees. Uppunu oli koos sõpradega tarvitanud basseini ääres alkoholi. Kui sõbrad olid lahkunud, otsustas alkoholijoobes mees minna basseini ujuma," teatas päästeameti kommunikatsiooninõunik Lauri Kool. "Kümme tundi hiljem uppus Tartu maakonnas Külitse paisjärve 15aastane noormees, kes hüppas järve ja pinnale enam ei ilmunud. Juhtunut uurib politsei. 17. augusti hommikul toodi Tallinna sadamas veest välja mehe surnukeha." 

Augustis on uppunud kaheksa meest ja naine. Kokku on sel aastal vees elu jätnud 36 inimest.

Päästeamet tutvustab lähinädalatel huvilistele veeohutustõdesid mitmel üritusel. Täna oli veeohutuspäev Pärnu rannas, 20. augustil on ennetajad Tallinna teletorni perepäeval.

Et ilusat ilma lubatakse lähipäevikski, palub päästeamet kõigil ennast ja lähedasi hoida.

- Kandke päästevesti! Päästevestist on kasu ainult siis, kui see on seljas.

- Olge kaine, seda nii paadiga sõites kui ujuma minnes, purjus inimene hindab oma võimeid üle.

- Ärge laske lapsi veekogu ääres silmist.

- Ärge mine ujuma tundmatus kohas ega pimedas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles