Pärnu läks valdadega tülli

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu liige Viljo Vetik üritab linnasekretär Tiina Rohti abiga aru saada, milline oleks kõige kasulikum maakondliku koostöö vorm.
Volikogu liige Viljo Vetik üritab linnasekretär Tiina Rohti abiga aru saada, milline oleks kõige kasulikum maakondliku koostöö vorm. Foto: Urmas Luik

Pärnu linn otsustas eile Pärnumaa omavalitsuste liidust (POL) välja astuda, 12 Pärnumaa omavalitsuse juhid ähvardavad sihtasutuse Pärnumaa Arenduskeskus (SAPA) asutada ilma Pärnuta.

Konflikti põhjuseks on raha, hääleõigus ja otsuste langetamise koht. Maaomavalitsused näevad POLi maakondliku poliitika kujundamise organina ja SAPAt arendusüksusena. Pärnu linna arvates tuleks POLi tegevus lõpetada ja koondada kogu koostöö SAPAsse.

Vastuolud, kes kui palju koostöösse panustab ja otsuseid suudab mõjutada, on kestnud aastaid. POL asutati Pärnu linnata, mis liitus ühendusega hiljem. POLi üldkogul on igal omavalitsusel üks hääl, kuid liikmemaksu makstakse elanike arvu järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles