Pärnu võttis lennuvälja uuendamiseks riski

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lennujaam.
Pärnu lennujaam. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu nõustus linnavalitsuse kavatsusega sõlmida majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ja AS Tallinna Lennujaamaga koostööleping, milles lepitakse kokku uuendatava Pärnu lennujaama ülalpidamiskulude suhtes.

Linnavalitsus sõlmib lepingu, mille järgi riik annab 20 miljonit lennujaama rekonstrueerimiseks ja doteerib seda igal aastal ligemale 400 000 euroga. Kuna kardetakse, et lennujaama käigushoidmiseks tuludest ja dotatsioonist ei piisa, on Pärnu linn ettevõtjate abiga valmis tasuma ülejäänud kulud (välja arvatud põhivara amortisatsiooni ja allahindluse).

Vaidlused, kui suur on linna võetav risk, on kestnud pikalt. Linna arengukava vastu võttes oli volikogu valmis lennujaama kulusid katma pärast 2020. aastat kuni 600 000 euroga aastas. Eilses volikogu otsuses seisab, et toetus ei või aastatel 2020–2022 olla suurem kui 400 000 eurot aastas, kuid täpse rahasumma otsustab volikogu iga aasta eelarvet kinnitades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles