Laisa leib oli popp 26 aasta eestki

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karask
Karask Foto: Urmas Luik

Sellal kui Eesti taasiseseisvus, oli Pärnus üks populaarsemaid söögikohti Kadri Kohvik Nikolai tänaval. “Ega menüü praegugi palju erine, ikka tellitakse meie koduseid praade, suppi ja karaskit,” räägib kohviku omanik Tiiu Villa.

Nagu rukkileib on karask üks Eesti rahvustoite. Miks mitte homsete pidustuste puhul üks mõnus kohev odrajahu-hapupiimakarask küpsetada. Villa soovitab seda süüa kas toorjuustu või võiga, aga niisamagi maitseb see väga hästi. Maiasmokad määrivad karaskile hoopis mett.

“Kui omal ajal küpsetasime seda absoluutselt iga päev, siis nüüd päris iga päev menüüst karaskit ei leia,” tõdeb Villa. Kuid retsept pole aastatega grammigi muutunud, et kindla peale välja minna. Karaskit on väga lihtne valmistada, koostisosad tuleb vaid kokku segada, ei mingit kergitamist ega kääritamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles