Kui majad kerkivad loata

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigade parandus: 2008. aastal lõhkus linnavalitsus Delfine hotelli ebaseaduslikult ehitatud korruse, nüüd on korrus uuesti peale ehitatud, kuid seekord igati korrektselt.
Vigade parandus: 2008. aastal lõhkus linnavalitsus Delfine hotelli ebaseaduslikult ehitatud korruse, nüüd on korrus uuesti peale ehitatud, kuid seekord igati korrektselt. Foto: Urmas Luik / Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus on sel aastal peatanud kümme ehitust, kuna hooned on kerkinud loata või rajatud projektist mööda vaadates.

Oli aasta 2008, linnapea toolil istus Mart Viisitamm ja vastu omaniku tahtmist asus Delfine hotelli õgima kopp: ukselukk murti lahti, mööbel veeti välja ja majutusasutuselt lammutati viimane korrus.

Hilisemas intervjuus on Viisitamm maininud seda kui omaaegse linnavalitsuse julgeimat otsust – lõhkuda hotelli seadusvastaselt ehitatud korrus. Seda nimetati omavalitsuste ajaloos pretsedendiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles