Eesti meistrivõistlused toovad veele Rio medalimehedki

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Rio olümpia pronksimehed: Kaspar Taimsoo (vasakult), Allar Raja, Andrei Jämsä ja Tõnu Endrekson.
Pildil Rio olümpia pronksimehed: Kaspar Taimsoo (vasakult), Allar Raja, Andrei Jämsä ja Tõnu Endrekson. Foto: Tairo Lutter

Eeloleval nädalavahetusel, 19.-20. augustil, toimuvad Pärnu jõel järjekordsed tiitlivõistlused. Sedakorda panevad Eesti meistrivõistlustel paadid joonele täiskasvanud ja veteranid.

Riigi kaalukaim täiskasvanute jõuproov toob võistlusveele maailmameistrivõistlusteks valmistuvad maailmanimed, arvukalt noorteklasside sõudjaid, ent ka vitaalses vormis veteranid. Kahepäevase võistluse raames näeb mitmeid põnevusetendusi. Nii näiteks tasub laupäeval kell 17.45 jälgida Floridasse MM-ile sõitva paarisaeru neljapaadi esitlust. Vigastusest taastuvat Andrei Jämsät asendab kogenud viljandlane Kaur Kuslap, keda proovitakse sobitada Allar Raja, Tõnu Endreksoni ja Kaspar Taimsoo kõrvale. Kui paat kenasti liigub, on tõenäoline, et just Kuslapist võib saada mees, kes koos vanameistritega USA-sse võistlema lähetatakse. 

Kuna MM-i eel tugevaid võistlusi enam pole, kasutab paatkonna juhendaja Matti Killing võimalust ja testib paatkonda ka pühapäeval kell 14.15 startivas kaheksapaatide medalisõidus. Saab olema üksjagu põnev jälgida, kuivõrd ja kas meie tippnelik suudab võimsaimatel paatidel haardeulatuses püsida. Samas sõidus näeb Pärnu Sõudeklubi kaheksase ridades kahekordset olümpiahõbedat ja 49-kordset Eesti meistrit Jüri Jaansoni, kel koos palju nooremate klubikaaslastega on üsna hea šanss medalile pürgida.

Ka paar aastat tagasi tippspordist loobunud Kaisa Pajusalut näeb aerude taga. Nimelt osaleb 2012. aasta Euroopa meistrivõistluste pronksmedalist koduklubi Pärnu Sõudekeskus Kalevi ridades kaheksapaadil.

Kindlasti tasub jälgida ka meeste paarisaeru kahepaatide sõitu. Pühapäeval kell 13.15 algavas sõidus katsetatakse tipptegijaid: paarid moodustavad Raja ja Endrekson, Anderson ning Taimsoo ja Joosep Laos ning Kuslap.

Võistluste finišit on mugav jälgida Pärnu Sõudeklubi tribüünil Räämal. Hea võimalus sõidu kulgu kaldalt seirata avaneb mööda jõe äärset kallasrada, sõudekeskus Kalevi kalda poolel, kaasa liikudes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles