Jüri Mõis: iga inimene on sündinud miljonär

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mõis oma kodus Merirahul.
Jüri Mõis oma kodus Merirahul. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Otsekohese ütlemisega tuntud ettevõtja Jüri Mõis, Eesti majanduse ühe väljapaistvama eduloo, Hansapanga kaasasutajaid, on otsustanud teha pärast sajandivahetuse lühiekskursiooni poliitikasse comeback’i avalikule areenile. Mis teda tagant ajab ja kuhu ta seekord jõuda tahab?

Jüri Mõis on korra juba poliitikast läbi käinud, kui oli 1999. aastal Mart Laari teises valitsuses seitse kuud siseminister ja seejärel pisut rohkem kui poolteist aastat Tallinna linnapea. Siis lahkus ta avalikult areenilt, sukeldus taas ettevõtlusse – kuni tänavu suvel andis ühtäkki teada, et kavatseb poliitikasse tagasi tulla. Ta lõi üheskoos Urmas Sõõrumaaga valimisliidu Tegus Tallinn.

Mõisa naasmine poliitikasse on lõppeva suve erutavaim poliitsündmus. (Savisaare ülekajastatud kohtulugu liigitub pigem jandiks.) Kohe tekkisid spekulatsioonid ja vandenõuteooriad, kelle huvides ja keda kahjustavalt Mõis ja Sõõrumaa tegutsevad. Põlised erakonnad ei läinud ainult ärevaks, vaid kohati lausa närvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles