Eno-Jüri Laarmann: Tipp-poliitikutel pole volikogudesse asja (1)

Eno-Jüri Laarmann
, Linnavolinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eino-Jüri Laarmann.
Eino-Jüri Laarmann. Foto: PP

Johann Voldemar Jannsen pöördus 160 aastat tagasi Perno Postimehe esinumbris oma lugejate poole. Ta sai aru, et rahvas, keda ta austab, vajab sõnumitoojat. Inimesed pidid teada saama, mis sünnib meie külades, Eestimaal ja laias ilmaski. Läbides tsaaririigi tiheda bürokraatia kadalipu, sai ta õiguse avada oma ajaleht. Teave, mida Perno Postimees ehk Näddalileht avaldas, oli asjalik ja aus. Tõepärane tõde oli tundmatu.

Ajad muutuvad. Muutunud on meie kirjakeel, aga asjadel on ikka oma tähendus olenemata sellest, kas põristame r-i rohkem või vähem. Muudatused meis eneses on vahest suurimad. Sageli räägime tõelise asja asemel tõepärasest tõest.

Eesti rahva valitud riigikogulased lausa valetavad. Või on see nüüd tõepärane tõde? Miks nad ei taha enam riigikogus töötada? Paljud on pärast valimisi lubanud tulla kohalikesse volikogudesse. Kuidas suhtuda ministrisse, kes lubab tulla Pärnu linnapeaks? Kõigile kohalike omavalitsuste valimistel kandideerida otsustanutele linnapeakohta ei jätku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles