Aruvälja külakeskus tantsiti tuljakuga valla

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmaga pooleks nautis publik eeskava, millega avati ligemale miljon eurot maksev külakeskus.
Vihmaga pooleks nautis publik eeskava, millega avati ligemale miljon eurot maksev külakeskus. Foto: Urmas Luik

Kenake hulk kohalikke ja nende külalisi kogunes reede õhtul Aruväljale, et olla osaline ajaloolises sündmuses – nagu nõelasilmast tulnud külakeskuse avamisel. Sümboolse suure puust võtme oli meisterdanud Jõõpre kooli direktor Mati Sutt, kelle juhtimise all töötab Aruvälja lasteaedki.

Üks pilv teise järel kastis muru ja inimesi. Külakeskuse naised kuivatasid piduliku avaürituse eel hoolikalt istepinke. Mänguväljakupoolsel poolkaares katusega laval kõlas esimene aplaus mudilastele, kellest poolteise nädala pärast saavad koolilapsed. “Olen mina pisikene piiga,” laulsid-kanneldasid avaesinejad, kes kevadel lõpetasid lasteaia vanas majas, kunagises kolhoosikontoris.

Möödujate pilku on püüdnud Audru kihelkonna rahvarõivaseeliku triipu rõõmus hoone koos samas stiilis aiaga ümber laste mänguväljaku juba pikka aega. Nüüd on rahvamaja, raamatukogu, lasteaed, külaseltside toad ja saun elanike kasutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles