Sintlased hakkavad rokkima

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi Rock'i peaesinejaks on Metsatöll.
Sindi Rock'i peaesinejaks on Metsatöll. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval, 26. augustil vallutab Sindi laululava taas legendaarne Sindi Rock.

"Sindi Rock on Eesti muusikamaastikul omamoodi nähtus, tegemist on rokifestivaliga, mida entusiastlikud sintlased on juba 48 aastat korraldanud. Esimene, 1969. aasta Sindi Rock oli kahepäevane ja lavale astus tookord neli bändi: Vibro, Jüngrid, Viking ja FIX," rääkis Sindi linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõunik Mart Tõnismäe.

Sel aastal kohtuvad laval uued ja vanad tegijad ehk legendaarse ansambli Syriuse mehed jagavad lava noorte rokkaritega. "Kohal on meloodilist ja tumedat alternatiivrokki viljelev DND, thrash metal`it müristav Tankist, jõulist groove metal`it esindav Intact ja vana kooli pungi sugemetega rokki mängiv Empty Mind," tutvustas Tõnismäe.

Sindi Rocki peaesineja on aga ansambel Metsatöll, kes tõelisele Eesti rokk- ja metal-muusika sõbrale tutvustamist ei vaja. Metsatöll on välja andnud seitse albumit, bändil on seljataga üle 500 kontserdi Euroopas ja Põhja-Ameerikas ja müüdud üle 70 000 plaadi. Plaate keerutab ja ülevaate rokiajaloost annab Elmu Sadulsepp.

"Sindi Rock toimub samal päeval, mil Läänemere-äärsetes riikides süüdatakse päikeseloojangul lõkked, meenutamaks iidetulesid. Festivalialalgi süüdatakse muinastulede ööle kohaselt lõke ja tuleskulptuurid," rääkis Sadulsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles