Palk meelitab ukrainlasi pesukasti polsterdama

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlased Volodymyr Semenchuk (vasakul) ja Vasyl Blazhko on Wendres kolm nädalat töötanud. “Töötingimused on head,” kinnitas Semenchuk. “Meeldib siin. Kui ei meeldiks, läheks minema,” lisas Blazhko ja jätkas polsterdamist.
Ukrainlased Volodymyr Semenchuk (vasakul) ja Vasyl Blazhko on Wendres kolm nädalat töötanud. “Töötingimused on head,” kinnitas Semenchuk. “Meeldib siin. Kui ei meeldiks, läheks minema,” lisas Blazhko ja jätkas polsterdamist. Foto: Urmas Luik

Tekstiilitootja Wendre Rääma vooditehases käib usin töö. Ukrainlased Vasyl Blazhko ja Volodymyr Semenchuk polsterdavad pesukasti. “Töö ei murra üldse konti,” kinnitab Blazhko.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) andmetel esitasid välismaalased Pärnus selle aasta algusest juulini 55 lühiajalise töötamise taotlust. Eelmisel aastal laekus avaldusi ainult seitse. PPA pressiesindaja Kristi Raidla aga täpsustas, et number ei näita, kui palju on lube väljastatud, ega ilmne seegi, kas loa saanud ilmtingimata Pärnus töötavad.

Pärnu maavanem Kalev Kaljuste kinnitas, et maavalitsusest astub läbi varasemast rohkem välismaalasi. Tema sõnutsi annavad rahvastikutoimingute talituse ametnikud iga päev teada, et välismaalased soovivad vormistada isikukoodi, et selle alusel saada tööluba ja tervisekindlustust. Kas tegemist on ukrainlastega? “Ütleme nii, et nad tulevad lõuna poolt ja kõnelevad slaavi keelt,” kostis Kaljuste. PPA andmetel on lühiajalise tööloa taotlejad eelkõige Ukraina ja Valgevene kodanikud ja rakenduse valdkonnad enamasti ehitus ja metallitöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles