Maavalitsuse ametnikud väärivad lugupidamist

Kalev Kaljuste
, Pärnu maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Kaljuste.
Kalev Kaljuste. Foto: PP

Lugesin mina reedel, 18.08.2017 Pärnu Postimehe ajakirjaniku Teet Roosaare artiklit “Pärnu läks valdadega tülli” ja mind jäi häirima linnavolikogu esimehe seal esitatud seisukoht. Mulle jäi mulje, et ta osutas lugupidamatult nii tegevust lõpetava maavalitsuse kui vabanevate omavalitsuste töötajate peale.

Mõtlesin, et tegemist on puuduliku lastetoaga. Või ongi lugupeetud volikogu esimehel päriselt selline sõnakasutus või mõttevälgatused? Loodan siiralt, et kõik reformierakondlased ei ole sama meelt, nagu peaks nii maavalitsuse ametnikud kui vabanevad omavalitsuste liikmed kuhugi asutusse “surema” tulema. Ülbe seisukoht, mis pole sobiv ühelegi juhile.

Austatud volikogu esimees ehk ei tea, aga maavalitsuse tugeva kompetentsiga ametnikkond on olnud suhteliselt stabiilne, tugev ja muutumatu läbi aastakümnete. Nende panust maakonna arengusse ja kompetentsust on hinnanud minu teada kõrgelt mu eelkäijadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles