Naiskond lahkus staadionilt püstipäi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jalgpalliklubi naised (valges) võitlesid proffidest koosneva Belgia võistkonna vastu kui võrdne võrdsega.
Pärnu jalgpalliklubi naised (valges) võitlesid proffidest koosneva Belgia võistkonna vastu kui võrdne võrdsega. Foto: Madis Sinivee

Esimest korda Eestis toimunud UEFA naiste meistrite liiga alagrupiturniiril kaotas Pärnu jalgpalliklubi naiskond 0:0 lõppenud poolaja järel Belgia meistrile Standard de Liège’ile 0:2. Hoolimata kaotusest mängisid pärnulannad südilt, marssimaks Pärnu Rannastaadionilt ära püstipäi ja nägu naerul. Arvukas publik avaldas oma poolehoidu skandeerides: “Pärnu, Pärnu, Pärnu!”

Naiskonna peatreeneril Jüri Saarel jätkus hoolealustele samuti vaid kiidusõnu. “Esimese poolajaga jään väga rahule: olime mängus sees. Teisel poolajal teadsime, et nad hakkavad survestama. Saan tüdrukuid vaid kiita, keegi ei andnud alla ja üks tegi, mida suutis. Loll on kiita, kui kaotame, aga klubide tase on niivõrd erinev,” rääkis Saar.

Pärnu näitas esimesel poolajal suurepärast mängu, hoides vastaste rünnakud kindlalt kontrolli all. Mäng oli võrdne ja kummalgi poolel eriti võimalusi ei tekkinud. Belgia meistrid tegid avapoolajal kuus pealelööki, millest vaid üks läks Pärnu väravaraamide vahele. Liège valdas küll palli rohkem, aga ka pärnakate kontrarünnakud olid paljulubavad. Poolajapausile mindi seisul 0:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles