Silvia Paluoja: Silmanähtav eneseuhke samm

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Kihnu on mind alati viinud töökohustused ja päevatuuri tegevad suveturistid on jäänud huvikeskmest välja. Viimati merelises saarvallas olles aimus õhust, et kihnlastele on andnud hingerahu valitsuse otsus, mis ei traageldanud meretaguseid mandril moodustuva lähima mitmikvalla külge. Liivi lahe suurima püsiasustusega väikesaarel on astutud silmanähtav eneseuhke samm. Teadvustamaks kellele iganes, et koos Manijaga kuulutakse UNESCO inimkonna vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja.

Tõsist tööd on tehtud Kihnus omatoodete arendamise ja nende etikettimisega. Silmarõõmustavalt kaunid sildid on esimest suve sadamas avatud turuhoones pakutavatel toodetel. Näiteks saab saarel küpsetatud leiva või -saia ostja kördimustriliselt pakendikleebiselt kas või koduski prille kasutamata veel mitu korda lugeda, kes ja millest küpsetise valmistas.

Vahepealne talv annab külastajatest pisukese hingetõmbeaja, kuid nagu nähtub omakultuuri piirkondade arendamise ja turismi sihtkohana tutvustamise projekti kirjeldusest, tuleb järgmine suvi Kihnus veel värvikam. Setude, liivlaste ja lätlastega veetakse ühist vankrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles