Tulevases suurtehases peeti esimene pidu

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vineeritehas sai traditsioonilise ajakapsli, kus sees mündid, tänased päevalehed ja deklaratsioon asjaosaliste nimedega.
Vineeritehas sai traditsioonilise ajakapsli, kus sees mündid, tänased päevalehed ja deklaratsioon asjaosaliste nimedega. Foto: Madis Sinivee

Eile pandi nurgakivi Soome metsakontserni Metsä Wood uuele vineeritehasele Pärnus. Pidulikust üritusest võtsid osa Metsä Groupi juhid, tehase koostööpartnerid, Pärnu linnaisad ja tervitussõnad lausus teiste seas riigihalduse minister Jaak Aab.

Tähendusliku kokkusattumusena asub 2018. aasta teises pooles tööle hakkav kasevineeri tootev tehas Kase tänavas. Täisvõimsuse saavutab tehas 2019. aasta lõpus. Kasespoon toodetakse Soomes Äänekoskis ja seejärel valmib sellest Pärnus kasevineer.

Metsä Woodi tegevdirektor Esa Kaikkonen selgitas, et tootmisega ei kaasne halba lõhna ega valju müra. Kuna spoon tuuakse Soomest, ei kasutata siin tootmises vett, vaja läheb elektrit ja liimi. Tootmisel tekivad üksnes puidujäätmed, mis viiakse Fortumisse, kus need põletatakse energia saamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles