Vajame avaramat mõtlemist

Hillar Talvik
, Pärnu linnavolikogu esimees (Keskerakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Talvik
Hillar Talvik Foto: PP

Pärnu kasvab haldusreformi tulemusena enneolematult suureks: pindala suureneb mitu korda, elanike arv üle 50 000 inimese, aastaeelarve ligemale veerandi ehk 11,5 miljoni euro võrra. Lisanduvad lausa majandusharud nagu põllumajandus.

Kõige sellega toimetulek nõuab ametnikelt ja volikogu liikmetelt senisest suuremaid teadmisi ja värskeid ideid. Uutmoodi majandamine ja juhtimine tähendab Paikuse, Audru ja Tõstamaaga arvestamist.

Näiteks vajab Pärnu uue üldplaneeringu koostamist ja kehtestamist, et arvestada pikema perspektiiviga kui ainult valimiste vaheline periood. Kesklinnas käib praegu vilgas ehitustegevus, Eesti 100. sünnipäevaks saab Pärnu uue bussijaama, valmivad elamis- ja äripinnad. Kindlasti on sinna lähedale vaja pikalt oodatud silda, et vähendada liikluskoormust. Ajaks, kui saame raudteeühenduse Euroopa südamega ja valmib raudteejaam Papiniidus, on sinna piirkonda juurde tarvis majutusasutusi ja büroopindu. Sellegagi tuleks üldplaneeringus arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles