Põllumees ja ilm maletavad vilja pärast

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Vändra kombainer Aivo Konrad ja taimekasvatusjuht Kaido Madisson on õnnelikud, sest malemängus ilmataadiga nad praegu juhivad. Kuid pea kohal kogunevad vihmapilved – mäng pole kaugeltki läbi.
OÜ Vändra kombainer Aivo Konrad ja taimekasvatusjuht Kaido Madisson on õnnelikud, sest malemängus ilmataadiga nad praegu juhivad. Kuid pea kohal kogunevad vihmapilved – mäng pole kaugeltki läbi. Foto: Urmas Luik

Vändras koristab kombain põldu. Taamal paistavad tumedad vihmapilved. “Vaadake, mis torm on teinud! Näete, seal on maha löödud rukis,” osutab OÜ Vändra taimekasvatusjuht Kaido Madisson lamandunud viljale, mida kombainil on väga raske kätte saada. “Talirapsi oleme enamasti kätte saanud, paar põldu olid natuke toored. Rukkiga oleme poole peal.”

OÜ Surju PMi juht Hannes Isand aga tunneb rõõmu: temal sai oder võetud. “Äikese ja tormide korral jäävad viljapead maad ligi ja neid ei saa kombain kätte. Tunnen kaasa põllumeestele, kel oder veel põllul.” Tema andmetel on Surju PMil 40 protsenti viljast koristatud.

Kaks nädalat tagasi andsid põllumehed Pärnu Postimehele mõista, et ootavad head saaki. Ka praegu julgevad nad eelmisest aastast suuremat noosi loota. Nii Isand, Madisson kui Tarvamäe talu peremees Ego Siig prognoosivad mullusest paremat saaki. “Paarsada hektarit on koristatud. Eeldan paremat saaki kui mullu,” ütleb Siig.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles