Slaavi kultuuri festival toob Pärnu 400 külalist

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alanud festivali teine üritus – kontsert Pärnu Lastepargis – jäi vihma tõttu ära. Et kallas kui oavarrest, otsustasid korraldajad, et ei ole mõistlik lasta lastel esineda. “Kostüümid saavad märjaks ja libedal murul võib kukkuda,” rääkis üks osalejaist pärnakas Ljubov Petrova. Tänane kontsert Lastepagris Petrova sõnutsi siiski toimub.

Kolm päeva vältavale viiendale rahvusvahelise Pärnu slaavi kultuuri festivalile Svetotš on kohale tulnud 400 külalist Valgevenest ja Venemaalt. Toimuvad esinemised, võistlused ja tarbekunstinäitused.

Petrova esineb näitusega “Vanade nukkude uus elu”. Ta pani tähele, et pööningutel on paljudel inimestel vanu nukke. Naine otsustas vanad nukud ära parandada ja neile rahvarõivad selga teha. Tema meelest liidab see põlvkondi. “Näiteks vanaema saab lapselapsega koos nuku ellu äratada,” kõneles Petrova. Näitustel on oma loominguga esindatud teisedki Pärnu naised, Kohtla-Järve, Petseri ja Valgevene elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles