Tervist, kirju koer

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirju koer
Kirju koer Foto: Laura Vadam

Teate ju seda tunnet, kui magusaisu on niivõrd suur, et olete valmis läbi vihma või 25kraadise pakase toidupoodi sammuma. Kas ei oleks tore hoopiski oma külmkapist meelepärane maiustus leida, vihmatormi vältida ning koduköögist tervislik kompvek näppu haarata?

Kui aegajalt välismaaõpingute kõrvalt Pärnusse koju tulen, tean, et mind ootavad ema omatehtud mesimagusad kommid. Neis imetlusväärsetes maiustustes on peidus värvikas seltskond pähkleid ja kuivatatud puuvilju, mis mahlaste datlite ja kreemise kookospiima vahel maitsevad kui ema kallistus. Iga amps on headusest pungil. Kompvekid on voolitud armastusega.

Mis aga kõige tähtsam: käsitöökommid on meisterdatud tervislikest komponentidest, mis on head nii kehale kui vaimule. Magusates datlites leidub looduslikku suhkrut ja vähe rasva, kuid need on märkimisväärne energiaallikas. Krõbedad pähklid seevastu tasakaalustavad komme oma oomegarasvhapete, vitamiinide ja mineraalidega. Värvilistes marjades, sealhulgas goji-marjades leidub rikkalikult C-vitamiini, kiudaineid ja kaaliumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles