Juhtkiri: Ise valisite sellise volikogu (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirle Matt.
Sirle Matt. Foto: PP

Mina olen kohaliku volikogu valimistel kahel korral ämbrisse astunud. Ühel korral hääletasin kandidaadi poolt, kel polnud plaanigi riigikogust ära tulla, ja teine kord lahkus minult hääle saanud inimene volikogust enne tähtaega. Mõlemal juhul olin pettunud.

Teist laadi prohmakas on see, kui hääletada kohataotleja poolt, kes pärast volikogus suleb rahva soovidele kõrvad ja silmad, nagu juhtus Sauga vallas, mille linnalähedased külad eelistanuks liituda Pärnuga.

Koos peaminister Jüri Ratasega protestiva rahvaga kohtuma tulnud selleaegne riigihalduse minister Mihhail Korb ütles inimestele, et nad ise valisid endale sellise volikogu, mis langetas elanike tahtega vastuolus otsuse. Teatavasti polnud aga eelmiste valimiste aegu haldusreform veel nii käegakatsutav ja valides polnud inimestel aimugi, et peagi hakkab volikogu otsusest sõltuma, kas kodukohaks saab Pärnu linn või Tori vald.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles