Kannatanute elustamine pani võistlejad proovile

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnjõe küla võistkond jõudis autoõnnetust matkivasse kontrollpunkti ja asus kannatanuid abistama.
Pärnjõe küla võistkond jõudis autoõnnetust matkivasse kontrollpunkti ja asus kannatanuid abistama. Foto: Silvia Paluoja

Juhuslik mööduja leidis avariilise väikebussi ja selle kõrvalt viis noort, kellest kaks olid teadvuseta. Ta valis häirekeskuse numbri samal ajal, kui tema kaaslased hakkasid kannatutele abi andma. Hiljem selgus, et noored olid Facebooki kaudu otsinud inimest, kes sõidutaks nad muinastulede öö kontserdile, kuid väikebussis rüüpasid nad ulatatud pudelist sõõmu ja sõit lõppes kraavis.

Kuidas tegutseda, mismoodi teavitada häirekeskust – see oli laupäeval Pärnu-Jaagupi alevis Uduveres toimunud võistlusmängu “Turvaline küla” üks ülesandeid, mis 13 võistkonnal professionaalide silma all ühes 15 kontrollpunktist täita tuli.

MTÜ Pärnumaa Kodukandi ja Pärnu politseijaoskonna koostöös ning paljude meie igapäevast turvalisust tagavate asutuste abi ja entusiasmiga korraldatud mängu eesmärk oli ennetada külas ette tulevaid ohuolukordi. Teist suvelõppu korraldatavat võistlust võtsid osalejad väga tõsiselt ja kinnistasid teadmisi mitmeski tegelikkust matkivas olukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles