Teeremont suleb Pikal tänaval kaheks kuuks liikluse

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijaama ristmik
Bussijaama ristmik Foto: Madis Sinivee

Augusti viimasel päeval suletakse teeremondi tõttu kaheks kuuks liikluseks Pärnus Pikal tänaval Ringi ja Vingi tänava vaheline lõik, ümbersõit kulgeb Laia tänava kaudu.

Samuti toob teeremont kaasa muudatusi linnabussiliikluses. Teatri poolt tulles sõidavad bussid Pikka tänavat pidi Ringi tänava kaudu Laiale tänavale ja sealt edasi vastavalt liinile kas Riia maanteele või Vanapargi tänava kaudu Aia ja Karja tänavale. Vastassuunas sõidavad bussid sama teed pidi.

Seoses bussijaama ehitusega rajatud ajutine peatus jääb Pikale tänavale alles ja samasse kohta üle tee tehakse Pärnumaa ühistranspordikeskuse teatel uus bussipeatus vastassuunas sõitvatele bussidele.

Liiklus suletakse Pikal tänaval 31. augustil kella 9 paiku.

Liiklusskeem Pika tänava remondi ajal.
Liiklusskeem Pika tänava remondi ajal. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu linnavalitsuse teede peaspetsialisti Jaak Kanniste sõnade kohaselt on Pika tänava remondiks sõlmitud leping AS TREF Nordiga ja tööde maksumus on 649 153 eurot.

Teetöödega samal ajal uuendab AS Pärnu Vesi Pikal tänaval 259 meetrit sademeveetorustikku ja paigaldab 21 kaevu. Pärnu Vee tellimusel tehtavad tööd lähevad maksma 66 889 eurot.

Pika tänava remondi ajal uuendatakse Ringi ja Vingi tänava vahelisel lõigul asfaltkatet ja rajatakse kaherajaline Aia–Pika ringristmik.

"Remondi käigus uuendatakse tervel tänavalõigul asfaltkatet ja paigaldatakse uued kõnnitee äärekivid," selgitas TREF Nordi projektijuht Kaido Tamm. "Põhiline on aga uue ringristmiku väljaehitamine."

Haljastustööd jäävad Tamme sõnade kohaselt eeldatavasti järgmise aasta kevadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles