Valter Parve: Minu kodupaik

Valter Parve
, Pärnu linnavolikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parve.
Valter Parve. Foto: PP

Minu kodupaik peaks olema selline, kus iga inimene on hoitud ja märgatud; kus igal inimesel on kõht täis ja katus pea kohal; kus igal lapsel on turvaline kodu ja kool ja keegi, keda usaldada; kus iga noor saab võimetekohase hariduse ja teadmise, et on kodukohas vajalik; kus igaühe tervise eest on hoolt kantud; kus igaüks saab osaleda otsustamisel asjade üle, mis teda puudutavad; kus igaühel on võimalus õppida ja areneda ning kodu läheduses on häid töökohti; kus ümberringi on imelist loodust ja sõbralikke inimesi ja kõiki koheldakse võrdselt.

Väga palju sellest loetelust on inimese enese teha. Ei saa ju tahta, et linnavalitsus või volikogu tuleksid ukseesist kasima või lastele kombeid õpetama.

Kohalikku elu korraldavatel poliitikutel on siiski oluline roll, kujundamaks keskkonda, kus asuvad me kodud. Seetõttu näen ma linnavõimu ees alljärgnevaid sihte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles