Politseinikud tagavad 1. septembril turvalise koolitee

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. septembril on koolide lähedal ristmikel ja ülekäiguradadel koolialapsi abistamas helkurvestides politseinikud.
1. septembril on koolide lähedal ristmikel ja ülekäiguradadel koolialapsi abistamas helkurvestides politseinikud. Foto: Ants Liigus

Homme, 1. septembril alustab Pärnus haridusteed 546 last ja koolijütside abistamiseks on sel päeval koolide lähedal ristmikel ja ülekäiguradadel 15 helkurvestis politseinikku.

Samuti tulevad reedel appi abipolitseinikud, Pärnu linnavalitsuse korrakaitseametnikud, maanteeameti ja Mai-Papiniidu piirkonna naabrivalvesektori esindajad. Turvalise koolitee tagab 26 inimest.

"Varuge aega koolimajja jõudmiseks. Kogemus on näidanud, et parkimiskohti ei pruugi kõigile jaguda või buss hilineb. Kuna see päev on eriti tähtis ja põnev just esimesse klassi minejatele ja nende vanematele, võivad sellised olukorrad kaasa tuua tähelepanematuse," märkis Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo. "Eelmisel aastal juhtus nii, et ema, kes viis oma lapse esimesse klassi, oleks ülekäigurajal tähelepanematusest peaaegu otsa sõitnud teisele kooljütsile. Ta lihtsalt ei näinud, kuna hilines ja otsis parkimiskohta."

Seega autojuhtidel tasub koolide ja lasteaedade läheduses eriti hästi tähele panna. "Arvestage kaasliiklejatega ja näidake eeskuju kõige väiksematele," ütles Uibo, soovides kõigile ilusat ja turvalist kooliaasta algust.

Pärnu noorsoopolitseinikud korraldavad kooliuusikutele septembris liiklusloenguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles