Mälestusregatt viib lasteküla lapsed purjetama

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjejahid Pärnu lahel.
Purjejahid Pärnu lahel. Foto: Ardi Truija

Laupäeval toimub Pärnu jahtklubis seitsmes mälestusregatt jahtklubi kadunud auliikmele John Janssonile. Regati korraldavad Johni sõbrad MTÜ Vanishing Point Sõprade Seltsist ja Pärnu jahtklubi. Nagu igal aastal võtab seekordki iga regatil osalev purjekas merele kaasa Pärnu lasteküla kasvandikud.

Esimene John Janssoni mälestusregatt oli aastal 2011. Regati peakorraldaja Mihkel Kose sõnutsi on kuue aasta jooksul lasteküla lapsi merele viidud kokku ligemale 60 jahiga. "Meil on hea meel, et igal aastal leiavad nii paljud purjetajad võimaluse head teha ja lastele mererõõme tutvustada. Paljud jahid on osalenud igal regatil. Kuue aastaga on enim poodiumikohti võitnud jahtlaev Freya ja Johni enda vana purjekas Vanishing Point," rääkis Kosk.

1986. aastast pärit jahtlaev Vanishing Point on saanud regati sümboliks. "Vanishing Point on purjekas, millega paljud Johni noored sõbrad purjetamisega esmatutvust tegid. 2015. aastal jaht korrastati ja Johni sõbrad osalesid sellega isegi Euroopa meistrivõistlustel," kinnitas Kosk.

Regati eesmärk on jätkata 2010. aastal meie hulgast lahkunud Pärnu jahtklubi auliikme John Janssoni tegevust, tänu kellele on kümned noored purjetamise leidnud. "John Jansson oli legendaarne mees, kes pakkus kümnetele purjetamishuvilistele noortele võimalust selle põneva spordialaga tutvust teha. Johni mälestuseks korraldavad temaga koos purjetanud noored iga suve lõpus mälestusregati, kus iga osalev jaht võtab endaga purjetama Pärnu lasteküla lapsed," rääkis Kosk.

VII John Janssoni mälestusregatt saab alguse Pärnu jahtklubis 2. septembril kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles