Püstolkuulipilduja soetanud meest karistati šokivangistusega

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus mõistis täna 43aastase Ivo süüdi tsiviilkäibes keelatud tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käsitsemises, mis seisnes selle omandamises, valdamises, hoidmises ja edasi toimetamises, määrates karistuseks kaks aastat vangistust.

Pärnu maakohtu pressiesindaja teatel on Ivo tänavu viibinud vahi all juba kuu ja 16 päeva. Peale selle peab süüdimõistetu kohe ära kandma veel kaks kuud vangistust. Ülejäänud karistust ei pööranud kohus täitmisele, kui mees  ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime kuritegu.

Ivo süüdistati Poolas valmistatud püstolkuulipilduja ebaseaduslikus omandamises, kolme püstolkuulipildujas kasutamiseks ette nähtud padrunisalve, püstolpadruni ning 39 laskekõlbulikku revolvri padruni omandamises ja valdamises ja edasi toimetamises.

Süüdlaselt mõisteti menetluskuluna välja sundraha 705 eurot ja tulirelva ekspertiis summas 140 eurot.

Menetlusosalistel on õigus kasutada apellatsiooniõigust, millest tuleb Pärnu maakohtule kirjalikult teatada seitsme päeva jooksul kohtuotsuse resolutiivosa kuulutamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles