Rannahooaja lõpp annab surfaritele eesõiguse

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalvurid (vasakult) Andis Orgusaar, Liis Palits, Karina Sorokina ja Ramon Õitspuu lõpetasid eile ametliku rannahooaja.
Rannavalvurid (vasakult) Andis Orgusaar, Liis Palits, Karina Sorokina ja Ramon Õitspuu lõpetasid eile ametliku rannahooaja. Foto: Mailiis Ollino

Eile lõppes ametlik rannahooaeg, mis tähendab seda, et tänasest ei kehti lohesurfaritele enam ujumisalale mineku keeld. See teeb aga selleks aastaks töö lõpetanud rannavalve väga murelikuks. “Lohesurfarid sõidavadki rannas slaalomit inimeste vahel. Sel suvel tuli jubedaid situatsioone ette mitu korda,” rääkis Pärnu rannavalve vanem Liis Palits.

Palitsi jutu järgi ei mõtle paljud surfarid traagilistele tagajärgedele, mille tema ja ujuja kokkupõrge tekitada võib. “Surfilauad on teravad ja kiirus ei ole teps mitte ainult viis kilomeetrit tunnis, vaid võib ulatuda koguni 40ni. Ja kui inimestel paistab vee seest välja ainult pea, mis on ju üks nõrgemaid kehaosi, võib asi õudselt lõppeda,” nentis Palits.

G4S Eesti kommunikatsioonijuhi Reimo Raja sõnutsi võib ujuja ja lohesurfari kokkupõrge lõppeda surmaga. “Neid ohte praegu veel adekvaatselt ei tajuta. Mõni nädal tagasigi põrkasid Pärnu rannas kaks lohesurfarit kokku nii, et üks neist vigastas jalga ja vajas kiirabi,” täpsustas Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles